21/10/2009

Tekenclub laat jong talent openbloeien

Wie op het internet op zoek gaat naar tekenlessen, komt algauw op websites terecht waar enkel een paar flauwe kleurplaten staan of op pagina’s waarvoor je eerst in je geldbuidel moet tasten om verder te mogen. Als je dan eens wat interessants vindt, is het vaak Engelstalig en daar worden de jongste beginnelingen ook niet wijzer uit.

TekenclubMaar vrees niet, want daar is sinds kort verandering in gekomen. De Nederlandse iIlustrator Jelle Gijsberts heeft namelijk een online Tekenclub opgericht, een origineel initiatief dat hiervoor de morele en financiële steun kreeg van de Fiep Westendorp Foundation.

Omdat de jonge tekenaars van vandaag de illustrators en animators van morgen worden, staat Animatieblog dan ook met hart en ziel achter dit leuke project.

TekenclubOp Tekenclub.nl leren kinderen dat tekenen meer is dan wat saaie kleurplaten inkleuren en daarbij netjes binnen de lijntjes moeten blijven. Met ronde en rechte basisvormen en eenvoudige lijnen ontdekt het jonge grut dat tekenen creëren is, je eigen inspiratie uit je potlood op het papier laten vloeien. Pen, Gom en Ink nemen de bezoekers mee op een reis door de wondere wereld van illustraties. Op verschillende planeten vinden de speurneuzen allerlei praktische tips. Bijvoorbeeld hoe je nou eigenlijk aan een tekening begint en wat je daar allemaal voor nodig hebt.

Voor de animatiefilmpjes die je op de tekensite ziet, kon Gijsberts rekenen op de helpende handen van Erik Verkerk en Joost van den Bosch, de drijvende krachten achter de Nederlandse animatiestudio Ka-Ching Cartoons. Meer informatie over de maker kun je terugvinden op zijn persoonlijke website www.jellepelle.nl.

Geplaatst door onder Links