16/09/2009

Mooie teaser voor Belgische Beiaard

BeiaardBeiaard is de naam van een nieuwe kortfilm van Beast Animation (Panique au village). De Belgische animatiestudio maakt met Beiaard een interessante mengeling van stop motion en 2D-animatie.

De productie van de tv-special van 26 minuten is inmiddels begonnen en het eindresultaat wordt verwacht in juni 2010. Beiaard is ook geselecteerd voor het Cartoon Forum 2009 in Noorwegen. De regie is in handen van Steven De Beul en Ben Tesseur. Onderaan vind je een teaser met de eerste beelden van de hoofdpersonages Lowieke en Beiaard.

BeiaardDe kortfilm is gebaseerd op een oud folkloristisch verhaal over het Ros Beiaard en de Vier Heemskinderen. Vermeldingen over en variaties op het eeuwenoude verhaal, dat misschien niet zo bekend is buiten de Vlaamse grenzen, zijn zelfs terug te vinden in de Middelnederlandse literatuur. In enkele Vlaamse steden zoals Dendermonde wordt deze folklore nog steeds erg levendig gehouden met een jaarlijks feest waar een gigantisch paard zijn ommegang door de straten maakt.

Teaser voor Beiaard

(Via Beast en Andrefrak)

Geplaatst door onder België, Eigen bodem, Trailers