29/08/2009

Werkt Pixar aan een mysterieuze dinosaurusfilm?

Maakt Pixar een dinosaurusfilm?Het internet gonst van de geruchten nadat een lezer van PixarPlanet de making-of-filmpjes bekeek van Up, het recentste succes van Pixar. Op de beelden is te zien hoe Greg Dykstra, een beeldhouwer die voor de bekende animatiestudio werkt, bezig is aan een beeldje van Carl uit Up (zie screenshot). Leuk om de sculpteur aan het werk te zien, maar het oog van een aandachtige lezer viel vooral op het artwork dat aan de muur hing. Op de achtergrond zijn enkele afbeeldingen te zien van een jongen en een dinosaurus…

Maakt Pixar een dinosaurusfilm?Dat is vreemd, want er is voorlopig niets bekend over een nieuwe film van Pixar met zulke personages. Dus legde de animatiefan via Twitter zijn vraag voor aan Ronnie del Carmen, story supervisor bij Pixar. Die wilde niets verklappen, behalve dat het niets met Toy Story heeft te maken. Rex hoeft dus niet te vrezen voor concurrentie, maar door het mysterieuze antwoord ontstonden op het wereldwijde web binnen de kortst mogelijke tijd heel wat uiteenlopende theorieën.

Dinosaur BobOp SlashFilm vindt lezer bsdseagle het opmerkelijk dat William Joyce, die vroeger nog bij Pixar heeft gewerkt, een kinderboek Dinosaur Bob schreef over een dinosaurus en een jongetje. Net iets te toevallig?

David A. Price (de auteur van het boek The Pixar Touch) liet aan PixarBlog weten dat Dykstra een liefhebber is van paleontologie en dat hij vorige maand, samen met enkele andere dinofans die bij Pixar werken, een uitstap maakte naar South Dakota. Dat kon dus best wel eens een researchtrip zijn voor een aankomend project.

Up (Pixar)Andere lezers zeggen dan weer dat het gewoon enkele oude schetsen zijn uit Up, dat het om een eerste concept ging van de jonge Russel en de vreemde vogel Kevin. Maar als dat zo is, heeft del Carmen geen enkele reden om zo geheimzinnig te doen en had Pixar die tekening allang zelf voorgesteld in hun making-of, net zoals ze met andere concept art deden. Mijn beste gok is dat het om een nieuw project gaat en, rekening houdend met de overvolle agenda van de studio, misschien een kortfilm.

De tijd zal het uitwijzen… Wat denken jullie?

Update: Het project is bekend en heet The Good Dinosaur.

Het bewuste fragment uit de making-of van Up (zie 04’06”)

Geplaatst door onder Films