25/06/2009

Korte animatiefilm: The Piano

The PianoEen lezer tipte ons over een filmpje dat ondanks z’n hoge leeftijd nog niet eerder op deze site verscheen. In de knappe animatie The Piano denkt een oude man bij elke noot terug aan de herinneringen uit zijn leven.

The Piano is het werk van de Ierse Aidan Gibbons, een student Digital Animation aan de Universiteit van Hertfordshire. In 2005 maakte hij op 18-jarige leeftijd zijn eerste animatiefilmpje dat op de jaarlijkse filmdag van de universiteit meteen ook de publieksprijs kreeg.

Het pakkende pianospel klinkt vast niet onbekend in de oren. Het liedje Comptine d’un autre été: L’après-midi van componist Yann Tiersen weerklonk eerder ook al in de knappe film Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain.

De verouderde animatie is niet verbluffend knap, maar het concept en de muziek alleen verdienen al een vermelding op Animatieblog, ook al bestaat dat de kans dat je de kortfilm al eens hebt gezien.

Korte animatiefilm The Piano

(Met dank aan Joost voor de tip)

Geplaatst door onder Kortfilms, Studentenwerk