16/05/2009

Korte animatiefilm: Yankee Gal

Yankee GirlHet onderstaande kortfilmpje is al enkele maanden oud, maar toen schreef ondergetekende nog niet voor Animatieblog. Een recente blogpost bracht het filmpje weer onder de aandacht en bij dezen willen we jullie het resultaat van vier laatstejaarsstudenten niet onthouden.

Céline Desrumaux, Gary Levesque, Antoine Perez en François Pons maakten Yankee Gal als eindproject voor Supinfocom, een school voor (computer)animatie in het Franse Valenciennes. Op hun website vind je naast het filmpje ook nog enkele sketches en storyboards.

Het kortfilmpje is niet alleen knap gemaakt, het bevat ook nog eens een erg mooie soundtrack die helemaal bij de sfeer van de oorlogstijd past. Ga er dus rustig even bij zitten en geniet van Yankee Gal.

Korte animatiefilm Yankee Gal

(Via Animationblog)

Geplaatst door onder Kortfilms, Studentenwerk