01/03/2009

Teaser voor Suske en Wiske: De Texas Rakkers

Op 17 juni verschijnt de eerste 3D animatiefilm van Suske en Wiske: De Texas Rakkers in de zalen. De nieuwe website en teaser met eerste beelden doen vele fans beslist het hart vasthouden…

Nederlandse stemmen

Suske en Wiske & De Texas RakkersDe 36-jarige acteur Frank Lammers leent zijn stem aan Lambik, Kees Boot is Jerommeke, Jeroen van Koningsbrugge is de ‘ambetante’ stofzuigerverkoper Theofiel. Pierre Bokma leent zijn stem aan Professor Barabas, Raymonde de Kuyper aan tante Sidonia en Marijn Klaver en Nanette Drazic aan Suske en Wiske.

Bijrollen worden vertolkt door Xander de Buisonjé (Ranger Tom), Daniel Boissevain (Rik) en Javier Guzman (Manuel), Jennifer Hofman (Miss Missy) en judoka Dennis van der Geest (Bill Buster). De Nederlandse teksten zijn overigens volledig aangepast aan het Nederlandse taalgebruik door Coot van Doesburgh.

De stemmen voor de Vlaamse versie zijn nog niet bekend. Suske en Wiske: De Texas Rakkers is een verfilming van het gelijknamige stripboek van Willy Vandersteen. Naar een scenario van Guy Mortier, Dirk Nielandt en Eric Wirix is de film geregisseerd door Mark Mertens en Wim Bien (karakteranimator Ice Age 2).

Officiële inhoud

Suske en Wiske & De Texas RakkersIn de plaats Dark City, in het broeierige Texas in Zuid-Amerika, heeft de gemaskerde boef Jim Parasijt, die tevens een illegale whisky-stokerij runt, het plan opgevat om de hele wereldbevolking te verkleinen met een magisch Indiaans verkleinpoeder. Zo kan hij zelf de grootste worden.

De Texas Rangers onder leiding van Ranger Tom, die de orde moeten handhaven, zijn inmiddels in een hinderlaag gelokt. Verkleind door het magische poeder heeft Parasijt hen in lege whiskyflessen gestopt. Maar Ranger Tom is niet voor niets de leider. Hij slaagt erin zijn fles uit evenwicht te brengen en in een houtenkist te laten tuimelen die voor Europa bestemd is.

Bij toeval komt de fles bij Lambik terecht, die raar opkijkt wanneer hij de piepkleine Texas Ranger ontdekt. Als hij zijn verhaal hoort, weet hij dat er werk aan de winkel is. Boef Parasijt en zijn dwaze ideeën moeten gestopt worden. Samen met Suske en Wiske, Tante Sidonia en Jerommeke reist hij af om in Texas orde op zaken te stellen. De superverstandige Professor Barabas trekt zich intussen terug in zijn laboratorium om een tegengif uit te vinden, waarmee hij de verkleining ongedaan kan maken…

Suske en Wiske: De Texas Rakkers is een coproductie van BosBros en Skyline Entertainment met steun van o.a. het CoBo-fonds en in nauwe samenwerking met de AVRO, Bridge Entertainment Group, Studio Vandersteen en Standaard Uitgeverij. De film is gemaakt in de Belgische animatiestudio CoToon en LuxAnimation in Luxemburg.

Teaser voor Suske en Wiske: De Texas Rakkers

(Via Suske en Wiske, met dank een Edgar voor de tip)

Geplaatst door onder België, Eigen bodem, Films, Trailers