26/01/2009

Trailer voor Brendan and the Secret of Kells

The Secret of KellsOnderaan in dit bericht kan je de officiële trailer bekijken van (Brendan and) The Secret of Kells. De tekenfilm werd bedacht door Tomm Moore, die ook de regie deed met coregisseur Nora Twomey.

The Secret of Kells werd deels in België gemaakt en is het resultaat van een Europese coproductie van Cartoon Saloon (Ierland), Les Armateurs (Frankrijk) en Vivi Film (België).

Brendan is een opgewekte en goedlachse weesjongen van twaalf die in de abdij van Kells leeft, verscholen in een verlaten groene vallei. Hij wordt er streng opgevoed door zijn oom, de abt Cellach, die de abdij met ijzeren hand leidt.

The Secret of KellsOp een dag ontmoet hij de oude broeder Aidan. Deze ietwat vreemde man is een meester in het illustreren en houdt een buitengewoon, nog onvoltooid boek in bewaring. Enthousiast en begeesterd door deze ontmoeting laat Brendan zich meeslepen door de lokroep van de creativiteit en verbeelding. In de omliggende wouden, waar hem talloze gevaren en avonturen staan te wachten, maakt hij kennis met het zonderlinge meisje Aisling.

Brendan and the Secret of Kells zal de zalen bereiken op 11 februari in België en 19 maart in Nederland. Meer informatie vind je op het Blog of Kells.

Trailer voor Brendan and the Secret of Kells

Geplaatst door onder België, Eigen bodem, Films, Trailers