09/06/2006

Pixars eerste animatiestapjes: Pencil Test

Pencil Test (Pixar, 1988)Vandaag komt Cars uit, in de VS dan, en dat is een mooie gelegenheid om eens te kijken hoe één van Pixars eerste animatiefilmpjes eruit zag.

In 1988 maakte Pixar een filmpje voor Apple (beide bedrijven werden geleid door Steve Jobs). Jobs wilde met een filmpje aantonen wat er allemaal kon op een Macintosh II computer. En dus maakte Pixar het filmpje Pencil Test. Helemaal gemaakt op een simpele Macintosh II.

Emotie

Het was ook een van de eerste werkjes waar de hand van John Lasseter in te zien was. Wie de animatie van Pencil Test vergelijkt met die van Cars, die kan maar één conclusie trekken: they’ve come a long way. Maar het moet gezegd: hoe simpel Pencil Test ook is, het is inhoudelijk toch een aansprekend filmpje, waarin ‘dode objecten’ met verrassend veel emotie tot leven komen. Leuk om eens te bekijken!

Korte animatiefilm Pencil Test (1988)

Geplaatst door onder Kortfilms