27/06/2006

Korte animatiefilm: Riba

RibaGerben mailde ons weer een nieuwe animatie-tip: Riba. “Ik vertel er niet veel over, ga maar gewoon kijken”, zo schreef hij. Da’s nog voorzichtig uitgedrukt. Afgezien van het linkje, vertelde hij helemaal niks! Als animatie-liefhebber kon ik de link natuurlijk niet onbeklikt laten, en in een wip begon er een prachtig animatiefilmpje op mijn scherm te spelen.

Toch wat meer weten?

Zal ik er dan toch maar iets meer over vertellen? Nou, vooruit, maar eerst kijken! Riba maakt nog eens duidelijk hoe geweldig internet is. Het filmpje is gemaakt door drie Franse studenten aan de 3D-school Supinfocom Valenciennes. Het gaat over kat die ervan droomt om een pianist te worden. Zonder internet was een dergelijk juweeltje waarschijnlijk niet te zien geweest. Wat overigens geldt voor talloze prachtige animatieprojecten van studenten.

Ouder

Het is overigens al een wat ouder filmpje – uit juni 2003 – maar in deze rubriek maakt dat niet uit. Actualiteit geldt hier niet! Als je wat meer over het filmpje wilt weten, klik dan op deze link en je komt op de website van Riba.

Korte animatiefilm Riba

Geplaatst door onder Kortfilms, Studentenwerk