11/05/2006

Korte animatiefilm: First Flight van DreamWorks

First FlightDe bezoekers van Over the Hedge krijgen in de bioscoop een extraatje van DreamWorks Animation: het korte animatiefilmpje First Flight.

Het werkje is geschreven en geregisseerd door DreamWorks-veteranen Cameron Hood en Kyle Jefferson (allebei werkten ze als animator aan Shark Tale en Sinbad: Legend of the Seven Seas).

First Flight vertelt het verhaal van een pietluttige zakenman, die nogal netjes en precies is. Zijn kijk op het leven verandert volkomen als hij wordt geconfronteerd met een klein vogeltje.

Ruwe versie

First FlightHood en Jefferson begonnen drie jaar geleden op eigen initiatief met het filmpje, terwijl ze ook werkten aan de grote films van DreamWorks. Uiteindelijk lieten ze een ruwe versie van hun korte film zien aan de ‘executives’ van DreamWorks, en die waren zo enthousiast dat ze er een officieel DreamWorks-project van maakten.

Première

First Flight ging op 12 maart dit jaar in première op het South by Southwest Festival in Austin (Texas), en was afgelopen week ook te zien op het Tribeca Film Festival in New York. De reacties zijn overal zeer positief, en het lijkt dan ook geen grote gok om te voorspellen dat dit meesterwerkje vermoedelijk wel een Oscar-nominatie voor ‘best animated short’ zal binnenslepen.

Korte animatiefilm First Flight

Geplaatst door onder Kortfilms