16/04/2006

Nederlandse animatie: De Kijkdoos

De KijkdoosHet zondagse filmpje komt deze week van dichtbij: van de Nederlandse animatoren van Ka-Ching Cartoons! Ik kwam gisteren hun website tegen, en zag dat Ka-Ching een prachtige korte animatiefilm aan het maken is: The Looking Box. Ofwel: De Kijkdoos. Op hun website kun je een voorproefje van het tien minuten durende filmpje zien. De moeite waard, want prachtig geanimeerd. Op de computer, maar met een stopmotion-look.

Kijkdoos

The Looking Box gaat over iets typisch Nederlands: het ombouwen van een schoenendoos tot een kijkdoos. Joost van den Bosch en Erik Verkerk van Ka-Ching hebben een filmpje gemaakt waarin het lijkt of je naar papieren figuurtjes in een kijkdoos kijkt. Alleen zijn ze wel ongelooflijk veel mooier dan ik als kind ooit voor elkaar heb gekregen…!

Tv-serie

Het filmpje op de site is slechts een voorproefje, waar de hele film te zien zal zijn, is nog niet helemaal duidelijk. Wel hebben de twee animatoren aangegeven dat The Looking Box een pilot is voor een hele tv-serie van dit soort filmpjes. Laten we hopen dat het ze lukt dat te realiseren!

Live-action

Overigens is The Looking Box niet voor 100 procent geanimeerd. Het filmpje bestaat voor 6 minuten uit animatie, en 4 minuten is ‘live action’. In die vier minuten zie je vermoedelijk iemand rondsjouwen met een schoenendoos met een kijkgat erin…

Update: De Kijkdoos staat online

Geplaatst door onder Eigen bodem, Kortfilms, Nederland