09/04/2006

Betty Boop had haast het witte doek gehaald

Betty BoopMeestal maak ik jullie op zondag lekker met een trailer van een film die nog moet komen. Maar vandaag heb ik beelden van een film die vermoedelijk nooit het levenslicht zal zien: een bioscoopfilm van Betty Boop.

In 1993 werkte animatie-regisseur Steven Moore samen met Richard Fleischer aan een jazzy tekenfilm met Boop in de hoofdrol. Als een soort eerbetoon aan Richards vader, Max Fleischer, die de geestelijke vader van Betty was.

MGM

Betty BoopEr werd zes maanden aan de film gewerkt. Richard Fleischer was moeilijk om mee te werken; hij was niet snel tevreden, en wilde Betty precies hebben zoals zijn vader haar gemaakt zou hebben. Het werk vorderde maar langzaam. En helaas deed dat het project geen goed. Toen MGM – de maatschappij die de filmrechten had – van eigenaar veranderde, werd het project stopgezet. Tot verdriet van alle mensen die eraan werkten, waaronder Richard Fleischer, die na zes maanden werk tranen in zijn ogen had toen hij deze animatic van een scène zag. (De animatic begint automatisch te spelen als je de pagina bezoekt.)

Pianomuziek

Betty BoopEen animatic is een filmpje waarin storyboard-plaatjes achter elkaar zijn gezet om alvast een beeld te krijgen van hoe de scène eruit gaat zien. Met geluid erbij. In deze Betty Boop-animatic hoor je Betty zingen, op de pianomuziek van Jimmy Rowles.

Vervolg

Het is niet aannemelijk dat het Betty Boop-project nog een vervolg krijgt. Ergens is het niet commercieel genoeg. En de grootste aanjager van het project, Richard Fleischer, is een paar weken geleden overleden.

Animatic liedje Where are You? voor Betty Boop-film (mirror)

(Bovenste plaatjes in dit bericht: artwork gemaakt voor de film)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films