06/03/2006

Wallace en Gromit winnen derde Oscar

Wallace and Gromit in The Curse of the Were-RabbitWallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit heeft de Oscar gewonnen voor ‘Best Animated Feature Film’. De film werd geregisseerd door Steve Box en Nick Park en geanimeerd bij de Britse studio Aardman Animations.

De stop-motionfilm versloeg Tim Burtons Corpse Bride en de Hayao Miyazaki’s Japanse tekenfilm Howl’s Moving Castle. Het is de derde Oscar voor Wallace & Gromit, en dus ook voor de geestelijk vader van het duo: Nick Park.

Wallace & Gromit

Er zijn vier Wallace & Gromit-films; drie korte en één lange. Alle vier werden ze genomineerd voor een Oscar. Drie films wonnen ook echt een gouden beeldje. De enige keer dat Wallace & Gromit hun nominatie niet verzilverden, was toen ze verloren van Creature Comforts… ook van Nick Park! Hij is daarmee de enige Oscar-winnaar die ooit van zichzelf heeft verloren.

Wallace and Gromit

Geplaatst door onder Awards