25/02/2006

De Miyazaki’s: zo vader zo zoon

Tales from EarthseaDe familie Miyazaki doet goede zaken. Vader Hayao Miyazaki is met zijn animatiefilm Howl’s Moving Castle genomineerd voor een Oscar, en zijn zoon Goro Miyazaki debuteert ondertussen als regisseur van Gedo Senki (ook wel: Tales from Earthsea). Zou er dan toch zoiets zijn als een animatie-gen?

Gedo Senki wordt in juli uitgebracht door Studio Ghibli. Vooralsnog alleen in Japan. Waar gaat de film over? Je kunt proberen de Japanse site van Studio Ghibli te ontcijferen, maar ik vind het knap als je daar iets wijzer van wordt.

Handiger is het wellicht om de Japanse trailer te bekijken. Onderaan vind je filmpje van bijna drie minuten. Lange trailer dus. Het Japans is onverstaanbaar, maar je krijgt een idee hoe het eruitziet.

Trailer voor Tales from Earthsea

Geplaatst door onder Films, Trailers