15/02/2006

Bambi heeft iets nieuws: de midquel

Bambi 2Vanaf vandaag draait Bambi II in de bioscopen. Opvallend, want Disney bracht haar sequels doorgaans alleen op video en dvd uit. Nog opvallender is dat Bambi II eigenlijk geen sequel (een vervolgfilm) is, en ook geen prequel (een film die aan het origineel vooraf gaat), maar een ‘midquel’: een film die zich afspeelt halverwege de eerste film.

Opvoeding

Bambi II speelt zich halverwege de eerste Bambi-film af. Klinkt merkwaardig, maar daar zat kennelijk nog een gat in het verhaal. De midquel vertelt hoe Bambi na de dood van zijn moeder wordt opgevoed door zijn strenge vader. Je ziet hoe hij opgroeit, vrienden maakt (met Stampertje!) en leert te overleven in het wild.

De vraag blijft natuurlijk een beetje of we daar nog op zitten te wachten. De tekenaars van de originele film lieten het niet voor niks uit het verhaal. Bovendien weten we dus al hoe het allemaal afloopt. Maar we kennen Disney… nooit vies van een commercieel vervolgje.

Fragment Bambi II

Geplaatst door onder Films